Venkel is een veelzijdige groente: gewokt of gerooster of rauw in salades, venkel heeft een unieke smaak. In ‘De Zomertafel’ op Njam zag ik dit gerechtje en wou dit ook eens uittesten. Verwachting is ingevuld... een toppertje. Klik op de foto voor het recept.
Lenterolletjes met een pittige dipsaus
Met deze lenterolletjes schotel je je gasten een gezonde en vitaminerijke hap boordevol verse groentjes voor. Je kan de lenterolletjes serveren bij het aperitief, als origineel voorgerechtje of als lichte lunch.
Deze lenterolletjes zijn erg gezond en worden niet gefrituurd. Vooral met een pittige dipsaus zijn ze absoluut de moeite waard.
In principe rol je erin wat je wilt. Ik neem meestal wat ik liggen heb. Dit receptje is slechts een voorbeeld van welke groentjes, of vlees of vis, je kan gebruiken. Verse kruiden zijn wel essentieel voor de smaak. Klik op de foto voor het recept.
Bulgursalade met kerstomaatjes
Bulgur wordt vooral gebruikt mediterrane keuken. Bulgur is makkelijk te bereiden met kokend water en past ook nog eens bij veel verschillende gerechten. Dit is een variant met kerstomaatjes.
Klik op de foto voor het recept.