Zuiders vispannetje
INGREDIËNTEN
- Assortiment vis en schaaldieren naar keuze: zalm, zeeduivel, kabeljauw, roodbaars, tonijn, tong,... scampi’s, langoustines, sint-jacobsnootjes,...
- 6 dl groentebouillon (of visfumet)
- 600 g aardappelen (vastkokend)
- 20 g zoute ansjovisfilets (op olie)
- 250 g kerstomaten
- 1 courgette
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 à 2 chilipepers (naar keuze)
- 1 dikke ui
- 2 teentjes look
- 4 takjes oregano
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 blaadjes laurier
- enkele takjes verse basilicum
- 600 g tomatenpulp (blik of brik)
- 80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- scheutje olijfolie
BEREIDING
- Verwarm een portie groentebouillon of visfumet.
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Pel de ui en snij in grove snippers. Plet de gepelde teen look tot pulp. Verwijder de pitjes uit het stuk rode chilipeper en hak fijn.
- Gebruik een ruime stoofpot of een ruime pan met opstaande rand. Schenk er een bodem olijfolie in en verhit ze op een matig vuur. Voeg hier de verse kruiden toe, zodat deze hun smaak afgeven aan de olijfolie. Stoof de stukjes aardappel in de olie.
- Voeg de uisnippers, look en chilipers toe en roer alles mooi door elkaar.
- Snij de rode en de gele paprika in hapklare stukken en doe ze mee in de pot.
- Snij de courgette ongeschild in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Stoof de stukjes tomaat en courgette mee met de rest.
- Voeg de geconcentreerde tomatenpasta en tomatenpuree toe en roer opnieuw voorzichtig alles door. Giet de warme groentebouillon (of de visfumet) over het geheel van groenten.
- Voeg peper tor en zout onder de vorm van zoute ansjovisfilets. Hak de zilte visjes fijn, alvorens ze de pot in gaan.
- Zet het vuur op een laag vuurtje en laat rustig verder pruttelen onder deksel.
- Voeg een kwartiertje voor serveren de stukken vis en schaaldieren mee in de stoofpot.
- Zet het deksel op de pot en laat de bereiding een kwartier zacht sudderen.
SERVEERTIP
Geniet van dit zuiders vispannetje