Zachte pompoensoep
INGREDIËNTEN
- 1 kg pompoen (schoongemaakt)
- 2 wortels
- 2 sinaasappels
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 1½ liter groentebouillon
- tomatencontentraat
- currypoeder
- zachte paprikapoeder
- kokosolie
- peper en zout
BEREIDING
- Maak de pompoen en de wortel schoon en snij in grote stukken.
- Snipper de knoflook en ui fijn.
- Stoof de look en ui aan in kokosolie, samen met de tomatenpuree, paprikapoeder en currypoeder.
- Blus met het sap van 2 sinaasappels.
- Voeg de pompoen en de wortel toe en laat de groenten gaar stoven.
- Voeg de opgewarmde groentenbouillon toe.
- Mix de soep fijn en laat nog 5 min. doorkoken op een zacht vuurtje.
- Afkruiden met peper en zout, naar smaak.
BEREIDING
Lekker in combinatie met zwarte pensen en gestoomde aardappeltjes.