Zachte pompoensoep

INGREDIËNTEN

  • 1 kg pompoen (schoongemaakt)
  • 2 wortels
  • 2 sinaasappels
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ liter groentebouillon
  • tomatencontentraat
  • currypoeder
  • zachte paprikapoeder
  • kokosolie
  • peper en zout

BEREIDING

  • Maak de pompoen en de wortel schoon en snij in grote stukken. 
  • Snipper de knoflook en ui fijn. 
  • Stoof de look en ui aan in kokosolie, samen met de tomatenpuree, paprikapoeder en currypoeder.
  • Blus met het sap van 2 sinaasappels.
  • Voeg de pompoen en de wortel toe en laat de groenten gaar stoven.
  • Voeg de opgewarmde groentenbouillon toe.
  • Mix de soep fijn en laat nog 5 min. doorkoken op een zacht vuurtje. 
  • Afkruiden met peper en zout, naar smaak.

BEREIDING

Lekker in combinatie met zwarte pensen en gestoomde aardappeltjes.