Feestelijke wortelsoep met kokos en koriander
INGREDIËNTEN
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kg wortelen
- 2 gele paprika's
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 2 el geraspte verse gember
- 1 fijngehakte rode peper zonder zaad
- 400 ml kokosmelk
- 3 el verse koriander, grof gesneden
- 1 kippenborst
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1 el oxo
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de uien op een laag vuurtje.
- Voeg de bleekselderij toe en bak even mee.
- Voeg de gekeusde stengel citroengras, knoflook, gember en rode peper toe.
- Snijd de wortels en paprika in kleine stukjes.
- Voeg de wortel en paprika toe, samen met de kippenbouillonblokjes.
- Haal het citroengraas uit de pot en mix tot een fijn geheel.
- Afkruiden met oxo, peper en zout, naar eigen smaak.
- Voeg het water aan de soep toe (ongeveer 1 liter) en de kokosmelk.
SERVEERTIP
Bak de kip in een pan apart.
Werk de soep af met gegaarde reepjes kip en enkele blaadjes koriander.