Feestelijke wortelsoep met kokos en koriander

INGREDIËNTEN

  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kg wortelen
  • 2 gele paprika's
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 fijngehakte rode peper zonder zaad
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el verse koriander, grof gesneden
  • 1 kippenborst
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 el oxo
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de uien op een laag vuurtje. 
  • Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. 
  • Voeg de gekeusde stengel citroengras, knoflook, gember en rode peper toe. 
  • Snijd de wortels en paprika in kleine stukjes. 
  • Voeg de wortel en paprika toe, samen met de kippenbouillonblokjes. 
  • Haal het citroengraas uit de pot en mix tot een fijn geheel.
  • Afkruiden met oxo, peper en zout, naar eigen smaak.
  • Voeg het water aan de soep toe (ongeveer 1 liter) en de kokosmelk. 

SERVEERTIP

Bak de kip in een pan apart.
Werk de soep af met gegaarde reepjes kip en enkele blaadjes koriander.