Waterzooi Amuses & Délices

INGREDIËNTEN

Waterzooi_A&D.jpg
  • 400 gr aardappelen

  • 2 wortelen, in julienne

  • 3 stengels selder, in julienne

  • 1 prei, in julienne

  • 2 eidooiers

  • 1½ l groentebouillon

  • 400 ml room

  • 2 el boter

  • 1 bosje peterselie, fijngehakt

  • peper en zout

Voor de kippenbouillon:

  • 1 hoevekip

  • 4 stengels selder

  • 2 dikke wortelen

  • 1 preistengel

  • 2 uien

  • 3 teentjes look

  • 4 takjes tijm

  • 4 blaadjes laurier

  • 2 takjes rozemarijn

  • 15 bolletjes zwarte peper

  • 2 kruidnagels

BEREIDING

  • Verse kippenbouillon

    • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.

    • Spoel alle groenten, snij ze grof en doe ze in de grote pot met water.

    • Voeg de verse kruiden, wat zout en de specerijen toe.

    • Tip: De bolletjes peper kneus je bij voorkeur in de vijzel.

    • Laat de bouillon kort sudderen en leg er vervolgens de kip in.

    • Het is belangrijk dat de kip in warme bouillon wordt ondergedompeld.

    • Laat de kippenbouillon een uurtje koken.

    • Gebruik een schuimspaan om tussendoor het vet en onzuiverheden weg te scheppen.

    • Schep de gare kip uit de pot en laat ze afkoelen.

    • Ontvel en ontbeen de stukken de kip.

  • Smelt de boter in een grote stoofpot.

  • Snij de wortelen en stengels prei en selder in julienne. Schil de aardappelen en snij deze in grote stukken

  • Stoof de groenten en aardappelen aan in boter. Voeg na 5 minuten de stukken kip toe.

  • Zeef de groentebouillon en schenk mee in de stoofpot. Schenk er 2/3 van de room bij en roer goed om. Laat 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid bij met peper en zout.

  • Meng de eidooiers met de rest van de room en klop los.

  • Haal de stoofpot van het vuur en roer het eidooiermengsel onder de waterzooi.

SERVEERTIP

Verdeel de waterzooi met kip over de borden. Werk af met de peterselie.