Vurige curry met scampi en zalm 

INGREDIËNTEN

  • 400 gr zalm
  • 20tal scampi’s
  • 150 gr. verse boontjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 doosje maïs
  • 2 teentjes look
  • 1 stengel vers citroengras
  • verse koriander
  • 1 peperoni
  • limoen
  • honing
  • blik kokosmelk
  • kokosolie
  • currypoeder
  • kurkuma
  • curry pasta 

BEREIDING

  • Snij de paprika in grote stukken en was de boontjes.
  • Stoof alle groenten samen aan in kokosolie.
  • Voeg de versnipperde look, fijngehakt citroengras en koriander toe, samen met de currypasta en peperoni.
  • Blus met het sap van een halve limoen en voeg het blik kokosmelk toe. Naar smaak kan je een eetlepel honing toevoegen.
  • Kruid bij met currypoeder en kurkuma (voor de mooie gele kleur)
  • Laat het geheel goed doorkoken.
  • 5 minuutjes voor je serveert, voeg je de gepelde scampi en stukjes zalm toe. En als deze gaar zijn, kan je serveren.

SERVEERTIP

Lekker bij vers gekookte rijst.