Visfondue, met huisbereide visfond
INGREDIËNTEN
Assortiment vis en schaaldieren
12 scampi’s
8 gamba’s
8 langoustines
400gr zeeduivelfilet
400gr roodbaarsfilet
400gr koolvis
400gr zalm
400 gr tonijn
400 gr tarbot
Visfond
2l visfumet
2 citroenen
Verse koriander
2 stokjes citroengras
Verse gember
Verse tijm
Franse selder
1 prei
2 sjalotten
1 wortel
2 el sojasaus
peper en zout
BEREIDING
Stoof de sjalotten kort aan, samen met de fijn gehakte tijm, franse selder en geraspte gember
Snij de wortel en prei in fijne stukjes en stoof deze aan.
Blus met het sap van 2 citroenen
Voeg hier 2liter visfumet aan toe en werk af met verse koriander, takjes citroengras en sojasaus.
Laat kort opkoken.
SERVEERTIP
De visfond is nog lekkerder als je deze een nachtje laat rusten!