Visfondue, met huisbereide visfond

INGREDIËNTEN

Assortiment vis en schaaldieren

  • 12 scampi’s

  • 8 gamba’s

  • 8 langoustines

  • 400gr zeeduivelfilet

  • 400gr roodbaarsfilet

  • 400gr koolvis

  • 400gr zalm

  • 400 gr tonijn

  • 400 gr tarbot

Visfond

  • 2l visfumet

  • 2 citroenen

  • Verse koriander

  • 2 stokjes citroengras

  • Verse gember

  • Verse tijm

  • Franse selder

  • 1 prei

  • 2 sjalotten

  • 1 wortel

  • 2 el sojasaus

  • peper en zout

BEREIDING

  • Stoof de sjalotten kort aan, samen met de fijn gehakte tijm, franse selder en geraspte gember

  • Snij de wortel en prei in fijne stukjes en stoof deze aan.

  • Blus met het sap van 2 citroenen

  • Voeg hier 2liter visfumet aan toe en werk af met verse koriander, takjes citroengras en sojasaus.

  • Laat kort opkoken.

SERVEERTIP

De visfond is nog lekkerder als je deze een nachtje laat rusten!