Tiramisu à la Caro

INGREDIËNTEN

Tiramisu_A&D2.jpg
  • 2 pakken lange vingers
  • 6 eieren
  • 500 gr mascarpone
  • 6 eetlepels basterdsuiker
  • Amaretto
  • Sterke koffie
  • Cacao-poeder

BEREIDING

  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf
  • Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door
  • Daarna beiden samenvoegen: voorzichtig onder elkaar mengen. Zorg dat het mengsel luchtig blijft!
  • Zet een stevige kop koffie en voeg een (serieuze) scheut Amaretto toe. Laat afkoelen
  • Neem een schaal en bedek de bodem met 1laag mascarpone-mengsel
  • Dop de lange vingers in de koffie en leg ze 1 voor 1 in de laag mascarpone
  • Strooi een dun laagje gezeefde cacao-poeder
  • Herhaal dit en eindig met een laag mascarpone-mengsel
  • Alles minstens 4uur in de koelkast laten staan;
    een nachtje laten rusten is ideaal..

SERVEERTIP

Breng, voor het serveren, opnieuw een vers laagje cacao-poeder aan