Tiramisu à la Caro
INGREDIËNTEN
- 2 pakken lange vingers
- 6 eieren
- 500 gr mascarpone
- 6 eetlepels basterdsuiker
- Amaretto
- Sterke koffie
- Cacao-poeder
BEREIDING
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf
- Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door
- Daarna beiden samenvoegen: voorzichtig onder elkaar mengen. Zorg dat het mengsel luchtig blijft!
- Zet een stevige kop koffie en voeg een (serieuze) scheut Amaretto toe. Laat afkoelen
- Neem een schaal en bedek de bodem met 1laag mascarpone-mengsel
- Dop de lange vingers in de koffie en leg ze 1 voor 1 in de laag mascarpone
- Strooi een dun laagje gezeefde cacao-poeder
- Herhaal dit en eindig met een laag mascarpone-mengsel
- Alles minstens 4uur in de koelkast laten staan;
een nachtje laten rusten is ideaal..
SERVEERTIP
Breng, voor het serveren, opnieuw een vers laagje cacao-poeder aan