Vijgenconfituur

INGREDIËNTEN

  • 1kg  vijgen (in stukjes)
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 limoen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 1kg geleisuiker
  • 1 el honing
  • 2 koffielepels Cointreau

BEREIDING

  • Doe de steeltjes van de vijgen en snij de vijgen in kleine stukjes (in 8 delen).
  • Doe deze stukjes samen met het sap van de sinaasappels en limoen en de zeste in een kookpot.
    Laat dit geheel een vijf minuten koken met het deksel op de pot.
  • Mix het fruitmengsel fijn.
  • Voeg nu de geleisuiker toe en roer alles goed onder elkaar.
  • Breng alles aan de kook en laat 4 minuten flink borrelen.
  • Controleer of de confituur voldoende stolt.
  • Voeg nu een goeie scheut Cointreau toe en roer deze door de confituur.
  • Vul enkele propere confituurpotjes met de hete confituur, sluit ze af.