Verse rode kool met appeltjes

INGREDIËNTEN

  • 1 rode kool
  • 3 appels
  • 3 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • kaneel
  • 2 sinaasappel
  • 2 el. honing
  • 6 el. bruine suiker
  • 1⁄2 dl appelazijn
  • kokosolie
  • peper
  • zout

BEREIDING

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij ze in grote parten. Rasp de kool in fijne slierten met behulp van een mandolin.
  • Pel de uien en snipper ze grof.
  • Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur, met kokosolie.
  • Stoof de stukjes ui aan. Roer en laat ze niet kleuren.
  • Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in stukken en roer ze door de uisnippers.
  • Voeg de koolsliertjes toe. Roer de kool een paar keer om en schenk er het sap van de de sinaasappelen bij.
  • Voeg ook de laurier, de tijm en kaneel toe.
  • Giet een flinke scheut appelazijn over de kool en giet er de honing en bruine suiker bij.
  • Kruid de pot rode kool met een snuif zout en peper van de molen.
  • Roer alles even om, zet het deksel op de pot en zet het vuur zacht.
  • Laat de kool ongeveer één uur rustig stoven.

BEREIDING

Lekker in combinatie met zwarte pensen en gestoomde aardappeltjes.