Verse rode kool met appeltjes
INGREDIËNTEN
- 1 rode kool
- 3 appels
- 3 uien
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- kaneel
- 2 sinaasappel
- 2 el. honing
- 6 el. bruine suiker
- 1⁄2 dl appelazijn
- kokosolie
- peper
- zout
BEREIDING
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij ze in grote parten. Rasp de kool in fijne slierten met behulp van een mandolin.
- Pel de uien en snipper ze grof.
- Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur, met kokosolie.
- Stoof de stukjes ui aan. Roer en laat ze niet kleuren.
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in stukken en roer ze door de uisnippers.
- Voeg de koolsliertjes toe. Roer de kool een paar keer om en schenk er het sap van de de sinaasappelen bij.
- Voeg ook de laurier, de tijm en kaneel toe.
- Giet een flinke scheut appelazijn over de kool en giet er de honing en bruine suiker bij.
- Kruid de pot rode kool met een snuif zout en peper van de molen.
- Roer alles even om, zet het deksel op de pot en zet het vuur zacht.
- Laat de kool ongeveer één uur rustig stoven.
BEREIDING
Lekker in combinatie met zwarte pensen en gestoomde aardappeltjes.