Heerlijke kokkels met een oosterse toets

INGREDIËNTEN

  • 1 kg kokkels
  • 1 prei
  • 200 gr peultjes
  • 1 bussel verse koriander
  • 1 glas witte wijn
  • 3 lente-uitjes
  • 4 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • 3 el. sojasaus
  • notenolie
  • geroosterde sesamzaadjes

BEREIDING

  • Spoel de kokkels in koud water.prei gaar is, giet 
  • Gebruik enkel het wit van de prei en snij deze in ringen. Stoof deze aan, samen met de peultjes, in een flinke scheut notenolie.
  • Snipper de look fijn, rasp de gember en voeg dit toe aan de prei en de peultjes.
  • Giet het citroensap erbij.
  • Laat rustig stoven en roer regelmatig.
  • Als de prei gaar is, voeg dan de wijn en sojasaus toe en leg er de kokkels bovenop.
  • Zet het deksel op de pan en laat een 7-tal minuutjes koken (tot alle schelpjes open zijn).
  • Haal de pot van het vuur en meng de fijngesnipperde lente-uitjes en koriander eronder.

SERVEERTIP

Serveer en werk af met een beetje geroosterde sesamnootjes