Heerlijke kokkels met een oosterse toets
INGREDIËNTEN
- 1 kg kokkels
- 1 prei
- 200 gr peultjes
- 1 bussel verse koriander
- 1 glas witte wijn
- 3 lente-uitjes
- 4 cm gember
- 2 teentjes look
- 1 citroen
- 3 el. sojasaus
- notenolie
- geroosterde sesamzaadjes
BEREIDING
- Spoel de kokkels in koud water.prei gaar is, giet
- Gebruik enkel het wit van de prei en snij deze in ringen. Stoof deze aan, samen met de peultjes, in een flinke scheut notenolie.
- Snipper de look fijn, rasp de gember en voeg dit toe aan de prei en de peultjes.
- Giet het citroensap erbij.
- Laat rustig stoven en roer regelmatig.
- Als de prei gaar is, voeg dan de wijn en sojasaus toe en leg er de kokkels bovenop.
- Zet het deksel op de pan en laat een 7-tal minuutjes koken (tot alle schelpjes open zijn).
- Haal de pot van het vuur en meng de fijngesnipperde lente-uitjes en koriander eronder.
SERVEERTIP
Serveer en werk af met een beetje geroosterde sesamnootjes