Verse championsaus 

INGREDIËNTEN

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 2 dl room
  • 5 cl cognac
  • een scheutje witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • een blaadje laurier
  • boter
  • zwarte peper van de molen
  • zout (evt. grof zout)

BEREIDING

  • Maak de paddenstoelen schoon en snij elke champignon in kwarten.
  • Smelt nog een klein klontje boter in de braadpan van de steaks.
  • Pel intussen de sjalot en look en snipper ze in zeer fijne stukjes en stoof deze aan aan. Voeg naar smaak een beetje Oxo of rundsbouillon toe.
  • Voeg de champignons toe en bak deze op een matig vuurtje tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen.
  • Kruid de champignons met een beetje peper en zout.
  • Schenk er na een 2tal minuten een scheut cognac bij en een scheutje witte wijn en laat de saus pruttelen op een zacht vuur.
  • Voeg er de gehakte tijm en laurier toe.
  • Schenk de room in de saus, roer en laat ze enkele minuten inkoken. Proef en kruid de saus (indien nodig) met wat extra peper van de molen en wat zout. 

SERVEERTIP

Genieten op zondag met een steak en frietjes