Varkenshaasje met jagersaus
INGREDIËNTEN
- 250 gr champignons
- 1 sjalot
- 1 uit
- 2 dl kalfsfond
- 1 el maïszetmeel
- 100 gr spekblokjes
- dragon, tijm en laurier
- rode porto
- 1 varkenshaasje
BEREIDING
- Snij de champignons in 4.
- Pel de ui, sjalot en look en hak fijn. Stoof deze aan met de fijngehakte kruiden tijm, rozemarijn en dragon. Voeg ook een laurierblaadjes toe.
- Karamelliseer de uitjes door wat suiker toe te voegen.
- Bak de spekjes mee aan en blus met rode porto
- Voeg de champignons toe en laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij.
- Als de saus niet dik genoeg is, voeg wat maïszetmeel erbij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het varkenshaasje en werk af met fijngesnipperde peterselie.
SERVEERTIP
Varkenshaasje met jagersaus, heerlijk geserveerd met gestoofde groentjes(wortelen, witlof, boontjes), gestoofde peertjes en kroketjes