Varkenshaasje met jagersaus

INGREDIËNTEN

  • 250 gr champignons
  • 1 sjalot
  • 1 uit
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 el maïszetmeel
  • 100 gr spekblokjes
  • dragon, tijm en laurier
  • rode porto
  • 1 varkenshaasje

BEREIDING

  • Snij de champignons in 4.
  • Pel de ui, sjalot en look en hak fijn. Stoof deze aan met de fijngehakte kruiden tijm, rozemarijn en dragon. Voeg ook een laurierblaadjes toe.
  • Karamelliseer de uitjes door wat suiker toe te voegen.
  • Bak de spekjes mee aan en blus met rode porto
  • Voeg de champignons toe en laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij.
  • Als de saus niet dik genoeg is, voeg wat maïszetmeel erbij.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het varkenshaasje en werk af met fijngesnipperde peterselie.

SERVEERTIP

Varkenshaasje met jagersaus, heerlijk geserveerd met gestoofde groentjes(wortelen, witlof, boontjes), gestoofde peertjes en kroketjes