Tzatziki met kleurrijke tomaatjes

Staycation - Griekenland

Tzatziki is een typisch Grieks bijgerecht op basis van Griekse yoghurt met komkommer. Serveer het als frisse dip, bij een stukje gegrild vlees of in een zomerse salade: met onze tzatziki-tips komt het helemaal goed!

Zelf tzatziki maken is makkelijk, zo gedaan en vooral super lekker. Door het sap van een citroen en gesnipperde munt toe te voegen, krijg je een heerlijke frisse dip voor op een pitabroodje of stukje geroosterd Turks brood.

Tzaziki met kerstomaatjes_A&D2.jpg

INGREDIËNTEN

  • 200 gr gekleurde kerstomaatjes

  • 1 komkommer

  • 300 gr Griekse yoghurt

  • 2 à 3 teentjes look, geperst

  • sap van een halve citroen

  • 1 handje muntblaadjes, fijngehakt

  • grof zeezout en peper

BEREIDING

  • Doe de Griekse yoghurt helemaal onderaan de schaal

  • Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en leg over de yoghurt

  • Snijd de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd in kleine stukjes en leg over de tomaatjes

  • Meng met de rest van de ingrediënten en dresseer over het geheel

SERVEERTIP

Heerlijk als voorgerechtje, met een stukje pitabrood