Tzatziki met kleurrijke tomaatjes
Staycation - Griekenland
Tzatziki is een typisch Grieks bijgerecht op basis van Griekse yoghurt met komkommer. Serveer het als frisse dip, bij een stukje gegrild vlees of in een zomerse salade: met onze tzatziki-tips komt het helemaal goed!
Zelf tzatziki maken is makkelijk, zo gedaan en vooral super lekker. Door het sap van een citroen en gesnipperde munt toe te voegen, krijg je een heerlijke frisse dip voor op een pitabroodje of stukje geroosterd Turks brood.
INGREDIËNTEN
200 gr gekleurde kerstomaatjes
1 komkommer
300 gr Griekse yoghurt
2 à 3 teentjes look, geperst
sap van een halve citroen
1 handje muntblaadjes, fijngehakt
grof zeezout en peper
BEREIDING
Doe de Griekse yoghurt helemaal onderaan de schaal
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en leg over de yoghurt
Snijd de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd in kleine stukjes en leg over de tomaatjes
Meng met de rest van de ingrediënten en dresseer over het geheel
SERVEERTIP
Heerlijk als voorgerechtje, met een stukje pitabrood