Trio van humus 

INGREDIËNTEN

Trio van humus_A&D.JPG
  • 400gr kikkererwten uit blik
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 teentjes look
  • 1/2 el komijn
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • zongedroogde tomaatjes
  • 3 el groene pesto
  • 2 el Parmezaan
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl currypoeder

BEREIDING

  • Mix de kikkererwten fijn in de blender, doe er de sesamzaadjes, knoflook, komijn, de olijfolie en het citroensap bij en mix nogmaals door. Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de humus mooi smeuïg wordt.
  • Schep de humus over in een kommetje en werk af met de verschillende ingrediënten
  1. Pittig: 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl cayennepeper en zongedroogde tomaatjes
  2. Curry: ½ tl kurkuma, 1 el currypoeder
  3. Pesto: 3 el versegroene pesto, 2 el Parmezaan, 2 el pijnboompitten

SERVEERTIP

Serveren met aperitief-stengels of crackers. Genieten bij het volgende aperitiefje!
De pesto kan je ook vers maken, nog lekkerder! Ontdek hier het recept.