Staycation - de Belgische kust

Tomaat-garnaal met frietjes

Een authentieke Belgische topper: verse Noordzeegarnalen met Belgische frietjes. Met pure smaken, geen ingewikkelde combinaties… Tomaat-garnaal of tomate-crevettes bestaat uit een uitgeholde, al dan niet gepelde tomaat, opgevuld met grijze garnalen en mayonaise.

De tomaat-garnaal zoals we die nu kennen, kreeg vorm in de jaren zestig. Toen begon men grote tomaten te verkopen. Koks aan de kust kwamen op het idee om garnalen te serveren in een eetbaar kommetje, de tomaat!

tomaat-garnaal_A&D.jpg

Ingrediënten

  • 100 gr grijze garnalen per persoon

  • 1 tomaat per persoon

  • 1 el mayonaise

  • citroensap

  • Bladpeterselie

  • Sla

  • Peper en zout

Bereiding

  • Spoel de tomaten. Dep ze goed droog en snij het kapje er voorzichtig af. Haal het witte gedeelte eruit, samen met de zaadlijsten. Zorg dat de tomaat volledig uitgehold is.

  • Kruid aan de binnenzijde met zout. Laat ze 15 minuten omgekeerd goed uitlekken op een keukenpapiertje.

  • Hak de peterselieblaadjes fijn en toe aan de mayonaise. Voeg naar smaak enkele druppeltjes citroensap toe. En kruid met peper van de molen.

  • Meng de mayonaise met de garnalen.

  • Vul de tomaten en zet het kapje er weer op.

Serveertip

Serveer op een bedje van sla en met frietjes.