Staycation - de Belgische kust
Tomaat-garnaal met frietjes
Een authentieke Belgische topper: verse Noordzeegarnalen met Belgische frietjes. Met pure smaken, geen ingewikkelde combinaties… Tomaat-garnaal of tomate-crevettes bestaat uit een uitgeholde, al dan niet gepelde tomaat, opgevuld met grijze garnalen en mayonaise.
De tomaat-garnaal zoals we die nu kennen, kreeg vorm in de jaren zestig. Toen begon men grote tomaten te verkopen. Koks aan de kust kwamen op het idee om garnalen te serveren in een eetbaar kommetje, de tomaat!
Ingrediënten
100 gr grijze garnalen per persoon
1 tomaat per persoon
1 el mayonaise
citroensap
Bladpeterselie
Sla
Peper en zout
Bereiding
Spoel de tomaten. Dep ze goed droog en snij het kapje er voorzichtig af. Haal het witte gedeelte eruit, samen met de zaadlijsten. Zorg dat de tomaat volledig uitgehold is.
Kruid aan de binnenzijde met zout. Laat ze 15 minuten omgekeerd goed uitlekken op een keukenpapiertje.
Hak de peterselieblaadjes fijn en toe aan de mayonaise. Voeg naar smaak enkele druppeltjes citroensap toe. En kruid met peper van de molen.
Meng de mayonaise met de garnalen.
Vul de tomaten en zet het kapje er weer op.
Serveertip
Serveer op een bedje van sla en met frietjes.