Sushi rijstnoedel-rolletjes
INGREDIËNTEN
- 100 gr dunne rijstnoedels
- Rode paprika
- 2 tl rijstazijn
- 1 tl suiker
- Surimi
- Lentje-uitjes
- Komkommer
- Wortel
- Portie gekookte sushi-rijst
- Nori-vellen
- Wasabi-pasta
BEREIDING
- Kook de rijstnoedels gaar.
- Voeg de rijstazijn en suiker samen en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de versnipperde lentjeuitjes toe en meng samen onder de noedels.
- Leg wat noedels op een nori vel, verdeel er een beetje wasabi-pasta over. Leg daarop wat paprika, komkommer en wortel. Werk af met reepjes stukjes surimi.
- Rol het vel op, en druk aan, met een sushi-matje.
- Leg de rolletjes minimum 3 uur in de frigo.
SERVEERTIP
Voor het serveren: snij de rolletjes in plakjes.
Schik op een bord en serveer met soja-saus, wasabi en ingemaakt gember.