Sushi rijstnoedel-rolletjes

INGREDIËNTEN

  • 100 gr dunne rijstnoedels
  • Rode paprika
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • Surimi
  • Lentje-uitjes
  • Komkommer
  • Wortel
  • Portie gekookte sushi-rijst
  • Nori-vellen
  • Wasabi-pasta

BEREIDING

  • Kook de rijstnoedels gaar. 
  • Voeg de rijstazijn en suiker samen en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de versnipperde lentjeuitjes toe en meng samen onder de noedels.
  • Leg wat noedels op een nori vel, verdeel er een beetje wasabi-pasta over. Leg daarop wat paprika, komkommer en wortel. Werk af met reepjes stukjes surimi.
  • Rol het vel op, en druk aan, met een sushi-matje.
  • Leg de rolletjes minimum 3 uur in de frigo.

SERVEERTIP

Voor het serveren: snij de rolletjes in plakjes. 
Schik op een bord en serveer met soja-saus, wasabi en ingemaakt gember.