Sushi omelet-rolletjes met champignons
INGREDIËNTEN
- Verse paddestoelen (oesterzwammen, shiitakes, ...)
- Portie gekookte sushi-rijst
- Snuifje Cayenne-peper
- 4 eieren
- 1 tl soja-saus
- 2 tl zoete sherry
- 1 tl bastard-suiker
- snuifje zout
- Plantaardige olie
- Soja-saus
- Wasabi-pasta
- Ingemaakte gember
BEREIDING
- Bak de fijngesneden champignons gaar. Hal deze uit de pan en meng ze met de rijst en cayenne-peper.
- Klop de eieren los met de suiker, sherry, snuifje zout en soja-saus.
- Verhit een beetje olie in de pan, en bak 6 kleine omeletten. Leg elk omelet op een keukenpapier en laat afkoelen.
- Leg het rijst-champignon-mengsel op het omelet, en rol voorzichtig op.
- Leg de rolletjes minimum 3 uur in de frigo.
SERVEERTIP
Voor het serveren: snij de rolletjes in plakjes.
Schik op een bord en serveer met soja-saus, wasabi en ingemaakt gember.