Sushi omelet-rolletjes met champignons

INGREDIËNTEN

  • Verse paddestoelen (oesterzwammen, shiitakes, ...)
  • Portie gekookte sushi-rijst
  • Snuifje Cayenne-peper
  • 4 eieren
  • 1 tl soja-saus
  • 2 tl zoete sherry
  • 1 tl bastard-suiker
  • snuifje zout
  • Plantaardige olie
  • Soja-saus
  • Wasabi-pasta
  • Ingemaakte gember

BEREIDING

  • Bak de fijngesneden champignons gaar. Hal deze uit de pan en meng ze met de rijst en cayenne-peper.
  • Klop de eieren los met de suiker, sherry, snuifje zout en soja-saus.
  • Verhit een beetje olie in de pan, en bak 6 kleine omeletten. Leg elk omelet op een keukenpapier en laat afkoelen.
  • Leg het rijst-champignon-mengsel op het omelet, en rol voorzichtig op.
  • Leg de rolletjes minimum 3 uur in de frigo.

SERVEERTIP

Voor het serveren: snij de rolletjes in plakjes. 
Schik op een bord en serveer met soja-saus, wasabi en ingemaakt gember.