Stoofpotje van pompoen, chorizo en kip

INGREDIËNTEN

  • 500 gr kippenfilet
  • amandelnoten
  • hazelnootolie
  • 200 gr chorizo
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 tl currypasta
  • 1 tl zachte paprikapoeder
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 el honing
  • 1 kippebouillonblokje
  • 1 dl water
  • sap van 1 sinaasappel
  • verse koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  • Snij de kipfilet in reepjes en bak aan in hazelnootolie, samen met amandelnoten (verbrokkeld), in de wok. Kruid af met peper en zout en giet apart in een ovenschotel.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan. Voeg nu de gesnipperde ui en look samen bij de chorizo. Giet dit bij de kippereepjes.
  • Snij de courgette, paprika en het pompoenvlees in kleine blokjes.
  • Het mensel van tomatenconcentraat, currypasta, honing, zachte paprikapoeder en verbrokkeld bouillonblokje kort aanbakken in de wok. Blus met het sinaasappelsap.
  • Voeg de fijngesneden groentjes toe en bak verder aan. Indien nodig water toevoegen.
  • Verse koriander toevoegen en verder laten garen. Kruid af met peper en zout.
  • Giet de groentjes bij in de ovenschotel en meng alles door elkaar.
  • Laat alles een 25-tal minuutjes verder garen in de oven op 180°.
  • Let er wel op dat de pompoen niet overgaar wordt (geen moes!).

SERVEERTIP

Serveer met rijst of pasta!