Stoofpotje van pompoen, chorizo en kip
INGREDIËNTEN
- 500 gr kippenfilet
- amandelnoten
- hazelnootolie
- 200 gr chorizo
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 500 gr pompoenblokjes
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 tl currypasta
- 1 tl zachte paprikapoeder
- 2 el tomatenconcentraat
- 1 el honing
- 1 kippebouillonblokje
- 1 dl water
- sap van 1 sinaasappel
- verse koriander
- peper en zout
BEREIDING
- Snij de kipfilet in reepjes en bak aan in hazelnootolie, samen met amandelnoten (verbrokkeld), in de wok. Kruid af met peper en zout en giet apart in een ovenschotel.
- Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan. Voeg nu de gesnipperde ui en look samen bij de chorizo. Giet dit bij de kippereepjes.
- Snij de courgette, paprika en het pompoenvlees in kleine blokjes.
- Het mensel van tomatenconcentraat, currypasta, honing, zachte paprikapoeder en verbrokkeld bouillonblokje kort aanbakken in de wok. Blus met het sinaasappelsap.
- Voeg de fijngesneden groentjes toe en bak verder aan. Indien nodig water toevoegen.
- Verse koriander toevoegen en verder laten garen. Kruid af met peper en zout.
- Giet de groentjes bij in de ovenschotel en meng alles door elkaar.
- Laat alles een 25-tal minuutjes verder garen in de oven op 180°.
- Let er wel op dat de pompoen niet overgaar wordt (geen moes!).
SERVEERTIP
Serveer met rijst of pasta!