Stoofpotje van hinde met bosbessen

INGREDIËNTEN

Stoofpotje van hinde en bosbessen_A&D.jpg
  • 750 gr hindefilet

  • 100 gr spekblokjes

  • 2 sjalotjes

  • 2 teentjes look

  • 3 stengels selder

  • 3 wortelen

  • 300 ml wildfond

  • 300 ml rode wijn

  • 100 gr bosbessen

  • 1 el scherpe mosterd

  • 2 el vijgenconfituur

  • 2 el bloem of arrowroot

  • 2 laurierblaadjes

  • 3 takjes tijm

  • rode peperbolletjes

  • peper en zout

BEREIDING

  • Bak de spekblokjes en het hindevlees mooi bruin aan in wat boter.

  • Kruid af met peper en zout en voeg er de fijngesneden sjalotjes, gesnipperde look, selder, wortelen, laurier en tijm bij.
    Laat 3 min. sudderen.

  • Voeg er dan de mosterd, arrowroot (in lauw water opgelost), vijgenconfituur, wildfond en rode wijn bij.

  • Laat het geheel een op een zacht vuurtje sudderen. Geef het vlees de tijd om botermals te worden. Reken zo’n 2 uur gaartijd (of langer) om het beste resultaat te verkrijgen.

  • De laatste 15 min. voeg je er de bosbessen aan toe.

SERVEERTIP

Serveer met kroketjes en eventueel wintergroentjes of een gestoofd appeltje.