Stoofpotje van hinde met bosbessen
INGREDIËNTEN
750 gr hindefilet
100 gr spekblokjes
2 sjalotjes
2 teentjes look
3 stengels selder
3 wortelen
300 ml wildfond
300 ml rode wijn
100 gr bosbessen
1 el scherpe mosterd
2 el vijgenconfituur
2 el bloem of arrowroot
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
rode peperbolletjes
peper en zout
BEREIDING
Bak de spekblokjes en het hindevlees mooi bruin aan in wat boter.
Kruid af met peper en zout en voeg er de fijngesneden sjalotjes, gesnipperde look, selder, wortelen, laurier en tijm bij.
Laat 3 min. sudderen.Voeg er dan de mosterd, arrowroot (in lauw water opgelost), vijgenconfituur, wildfond en rode wijn bij.
Laat het geheel een op een zacht vuurtje sudderen. Geef het vlees de tijd om botermals te worden. Reken zo’n 2 uur gaartijd (of langer) om het beste resultaat te verkrijgen.
De laatste 15 min. voeg je er de bosbessen aan toe.
SERVEERTIP
Serveer met kroketjes en eventueel wintergroentjes of een gestoofd appeltje.