Stoofpotje van hert met wintergroentjes

INGREDIËNTEN

  • 2 kg hertenvlees (voor 8 personen)
  • 4 wortelen
  • 2 takjes selder, witte
  • 4 uien
  • 2 sneetje peperkoek
  • 30 g bittere chocolade
  • 2 el bloem
  • 6 el rode bessengelei
  • 1 fles rode wijn
  • 2 glazen cognac
  • 140 g boter
  • 4 el maïsolie
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 takje tijm
  • 24 peperbollen
  • peper
  • zout

BEREIDING

  • Snij de uien, de witte selder en de wortelen fijn.
  • En stoof deze gaar in boter, samen met lijm, laurier, gecrashte peperbolletjes en maisolie.
  • Blus met de rode wijn en cognac.
  • Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm en voeg het toe. 
  • Laat 1 uurtje zachtjes verder garen.
  • Haal het vlees uit de groenten en zet apart.
  • Laat het groentenmengsel uitlekken en hou het kookvocht over voor de saus.
  • Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over.
  • Giet het opgevangen kookvocht over het vlees. 
  • Voeg de peperkoek en chocolade toe, samen met de rode bessen gelei.
  • Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel, op een zacht vuurtje.
  • Laat een nachtje rusten.

SERVEERTIP

Serveer dit stoofpotje met winterse groentjes: 
gestoofd witloof, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes.