Stoofpotje van hert met wintergroentjes
INGREDIËNTEN
- 2 kg hertenvlees (voor 8 personen)
- 4 wortelen
- 2 takjes selder, witte
- 4 uien
- 2 sneetje peperkoek
- 30 g bittere chocolade
- 2 el bloem
- 6 el rode bessengelei
- 1 fles rode wijn
- 2 glazen cognac
- 140 g boter
- 4 el maïsolie
- 4 blaadjes laurier
- 2 takje tijm
- 24 peperbollen
- peper
- zout
BEREIDING
- Snij de uien, de witte selder en de wortelen fijn.
- En stoof deze gaar in boter, samen met lijm, laurier, gecrashte peperbolletjes en maisolie.
- Blus met de rode wijn en cognac.
- Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm en voeg het toe.
- Laat 1 uurtje zachtjes verder garen.
- Haal het vlees uit de groenten en zet apart.
- Laat het groentenmengsel uitlekken en hou het kookvocht over voor de saus.
- Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over.
- Giet het opgevangen kookvocht over het vlees.
- Voeg de peperkoek en chocolade toe, samen met de rode bessen gelei.
- Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel, op een zacht vuurtje.
- Laat een nachtje rusten.
SERVEERTIP
Serveer dit stoofpotje met winterse groentjes:
gestoofd witloof, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes.