Spiesjes van scampi en tong

INGREDIËNTEN

  • scampi 
  • tongfilet (je kan dit ook bereiden met koolvisfilet)
  • 2 rode pepers 
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • verse rozemarijn 
  • 100 g fijne sneetjes chorizo
  • 1 zak veldsla 

BEREIDING

  • Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom.
    Snijd de tongfilet in in reepjes en doe bij de scampi’s.
  • Snijd de rode pepers in stukjes.
  • Doe de olie, rode peper, knoflook en de rozemarijn in de blender.
  • Laat de scampi en tong hierin marineren. Laat minimaal 1 uur staan.
  • Neem en spie en rijg hieraan een scampi, een stukje rode peper een stukje tong en eindig met een sneetje chorizo.
  • Grill de spiesen op de barbecue.

SERVEERTIP

Serveer dop een bedje van veldsla en rode biet.