Spiesjes van scampi en tong
INGREDIËNTEN
- scampi
- tongfilet (je kan dit ook bereiden met koolvisfilet)
- 2 rode pepers
- 100 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- verse rozemarijn
- 100 g fijne sneetjes chorizo
- 1 zak veldsla
BEREIDING
- Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom.
Snijd de tongfilet in in reepjes en doe bij de scampi’s. - Snijd de rode pepers in stukjes.
- Doe de olie, rode peper, knoflook en de rozemarijn in de blender.
- Laat de scampi en tong hierin marineren. Laat minimaal 1 uur staan.
- Neem en spie en rijg hieraan een scampi, een stukje rode peper een stukje tong en eindig met een sneetje chorizo.
- Grill de spiesen op de barbecue.
SERVEERTIP
Serveer dop een bedje van veldsla en rode biet.