Speculaasmousse

INGREDIËNTEN

  • 180 gr speculaas

  • 100 gr suiker

  • 500 ml volle room (40%)

  • 2 eiwitten

BEREIDING

  • Begin met het pletten van de speculaaskoekjes. Gebruik hiervoor een eenvoudig diepvrieszakje.

  • Voeg de room bij de speculaaskruimels en laat een tiental minuutjes rusten, zodat de speculaas mooi zacht wordt.

  • Wanneer de speculaaskruimels mooi zacht zijn, mag je het mengsel opkloppen.

  • Klop nu de eiwitten stijf. Voeg de suiker toe en roer voorzichtig om.

  • Meng nu voorzichtig het suiker/room-mengsel met het speculoosmengsel. Roer om tot je een mooi geheel krijgt.

  • Vul de glaasje met speculaasmousse en laat nog een uurtje opstijven in de koelkast.

SERVEERTIP

Serveer met wat speculaaskruimels en een extra koekje.