Spaghetti vongole met kerstomaatjes

INGREDIËNTEN

  • 400 gr volkoren spahetti
  • 200 ml witte wijn
  • 400gr kerstomaatjes
  • 1 kg venusschelpen
  • 2 chilipepers
  • 3 sjalotten
  • 1 groentenbouillonblokje
  • tijm en laurier
  • mixed peper
  • olijfolie
  • 4 teentjes look

BEREIDING

  • Versnipper de sjalotten en look. En stoof aan, samen met fijn gesneden chilipepers, bouillonblokje, tijm, laurier en peper in olijfolie (en in olijfolie met chili).
  • Blus met witte wijn en voeg de kerstomaatjes toe (in kwartjes gesneden)
  • Voeg de venusschelpen toe.
  • Kook intussen de pasta gaar.
  • Wanneer de venusschelpen klaar zijn, voeg de pasta toe en meng alles mooi door elkaar.

SERVEERTIP

De zomer op je bord, vergezeld met een lekkere witte wijn.