Overheerlijk soepje van gehaktballetjes met koriander en gember

INGREDIËNTEN

  • 400 g gehakt (voor 2 personen)
  • 2 lange rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 peperoni
  • 3 teentjes look
  • 4 cm verse gember
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  • Versnipper de look en gember en hak de koriander fijn.
  • Meng alles onder het gehakt en kruid met peper en een beetje zout.
  • Rol balletjes van het gehakt.
  • Versnipper de peperoni en snij de rode paprika’s in dunne ringetjes.
  • Stoof deze samen gaar in olijfolie.
  • Voeg 600 ml water en de sojasaus toe.
  • Kruid met peper (pas op, de peperoni geeft ook al een pikante smaak af).
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat rustig koken tot het gehakt gaar is.

SERVEERTIP

Snij intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon. 
Smakelijk!