Overheerlijk soepje van gehaktballetjes met koriander en gember
INGREDIËNTEN
- 400 g gehakt (voor 2 personen)
- 2 lange rode paprika’s
- 2 lente-uitjes
- 6 eetlepels sojasaus
- 1 peperoni
- 3 teentjes look
- 4 cm verse gember
- 1 bosje koriander
- peper en zout
BEREIDING
- Versnipper de look en gember en hak de koriander fijn.
- Meng alles onder het gehakt en kruid met peper en een beetje zout.
- Rol balletjes van het gehakt.
- Versnipper de peperoni en snij de rode paprika’s in dunne ringetjes.
- Stoof deze samen gaar in olijfolie.
- Voeg 600 ml water en de sojasaus toe.
- Kruid met peper (pas op, de peperoni geeft ook al een pikante smaak af).
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat rustig koken tot het gehakt gaar is.
SERVEERTIP
Snij intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon.
Smakelijk!