Sint-Jacobsvruchten met een coulis van erwten en munt

INGREDIËNTEN

  • Sint-Jakobsvruchten
  • 400 g diepvries erwtjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje kippenbouillon
  • 1 el. zachte kerrie
  • verse munt
  • kokosolie
  • plakjes foie gras (facultatief)
  • peper en zout

BEREIDING

  • Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water en kook een handvol muntblaadjes mee, giet alles af en pureer heel fijn. Voeg voor de smeuïgheid een scheutje kippenbouillon toe.
  • Breng de puree op smaak met een kerriepoeder, geperste look, peper en zout.
  • Bak de Sint-Jakobsvruchten kort in kokosolie, kruiden met peper en zout. 
  • Verdeel over de verwarmde borden een beetje erwtenpuree, leg hierop de Sint-Jakobsvruchten en werk af met de plakjes foie gras.

SERVEERTIP

Lekker op een zomerse dag, genieten met een lekker glaasje wijn!