Sint-Jacobsvruchten met een coulis van erwten en munt
INGREDIËNTEN
- Sint-Jakobsvruchten
- 400 g diepvries erwtjes
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje kippenbouillon
- 1 el. zachte kerrie
- verse munt
- kokosolie
- plakjes foie gras (facultatief)
- peper en zout
BEREIDING
- Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water en kook een handvol muntblaadjes mee, giet alles af en pureer heel fijn. Voeg voor de smeuïgheid een scheutje kippenbouillon toe.
- Breng de puree op smaak met een kerriepoeder, geperste look, peper en zout.
- Bak de Sint-Jakobsvruchten kort in kokosolie, kruiden met peper en zout.
- Verdeel over de verwarmde borden een beetje erwtenpuree, leg hierop de Sint-Jakobsvruchten en werk af met de plakjes foie gras.
SERVEERTIP
Lekker op een zomerse dag, genieten met een lekker glaasje wijn!