Oosterse noedels met sesamburgers
INGREDIËNTEN
125 gr champignons
1 groene paprika
runderbouillonblokje
150 gr eiernoedels
2 el sesamzaad
2 rundsburgers
½ limoen
2 el sojasaus
Verse koriander
olijfolie
peper en zout
1 el miso pasta
Gedroogde chili
BEREIDING
Breng water aan de kook en verkruimel de bouillon erbij .
Haal de pot van het vuur en voeg de nestjes eiernoedels toe en roer los. Voeg dan de reepjes paprika toe. Laat 4 minuten garen en roer af en toe om.
Snij de champignons in plakjes.
Doe de sesamzaadjes in een bord en wentel de hamburgers erdoor.
Verhit de olie in een pan en bak de hamburgers en de champignonschijfjes samen. Kruid met peper en zout. Bak de hamburgers 3 minuten aan elke kant en schep ze uit de pan. Neem een wok en bak hierin de champignons verder aan. Voeg de eirenoedels en paprika hieraan toe (hou de bouillon aande kant).
Pers het sap van de limoen boven de wok en voeg de sojasaus toe. Roer goed om en laat nog 2 minuten pruttelen.
Voeg de miso pasta toe samen met 1 dl van de bouillon.
SERVEERTIP
Serveer de noedels met de sesamburgers en werk af met korianderblaadjes, en naar eigen smaak met gedroogde chili.