Op reis: scampi met tomatenroomsaus

Ingrediënten

  • zak diepgevroren scampi
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl magere room
  • verse basilicum
  • provencaalse kruiden
  • 1 bouillonblokje (kruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • bakboter of olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  • Versnipper de rode ui en de look.
  • Bak deze aan samen met de ontdooide scampi (gepeld en gekuisd).
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de look en een eetlepel provenciaalse kruiden.
  • Verkruimel erin het bouillonblokje en de verse basilicum.
  • Voeg de room toe, zodat je een lekkere room saus verkrijgt. 
  • Kruid zelf naar smaak met peper en zout.
     
  • Kook ondertussen de pasta klaar en serveren maar.

France, Bagnols-en-Fôret, 2016

France, Bagnols-en-Fôret, 2016