Scampi diabolique

INGREDIËNTEN

  • 24 gepelde en gekuiste scampi’s
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • fijn gesneden groenten ( 1 ui, 1 kleine wortel en 1/2 rode paprika)
  • chili pepers naar duivelse smaak
  • verse groente tuinkruiden: dragon, bieslook, peterselie of verse koriander
  • 1 dl water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper

BEREIDING

  • Kruid de garnalen met peper
  • Bak de scampi’s in de olijfolie langs beide zijden
  • Als ze gekleurd zijn en bijna gaar, leg ze apart op een bord en hou ze warm
  • Doe de fijngesneden groenten en het geperste teentje knoflook in de pan
  • Blus met de witte wijn en het water met de groentenbouillon en breng aan de kook
  • Voeg dan de ketchup, de tomatenpuree en de room toe en roer alles door elkaar
  • Laat eventjes inkoken
  • Voeg de fijngesneden chili peper bij de saus, samen met de verse tuinkruiden
  • Als laatste voeg opnieuw de scampi’s toe

SERVEERTIP

Serveer met vers ciabatta of pasta.