Scampi diabolique
INGREDIËNTEN
- 24 gepelde en gekuiste scampi’s
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 dl room
- 2 dl witte wijn
- fijn gesneden groenten ( 1 ui, 1 kleine wortel en 1/2 rode paprika)
- chili pepers naar duivelse smaak
- verse groente tuinkruiden: dragon, bieslook, peterselie of verse koriander
- 1 dl water
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 geperst teentje knoflook
- peper
BEREIDING
- Kruid de garnalen met peper
- Bak de scampi’s in de olijfolie langs beide zijden
- Als ze gekleurd zijn en bijna gaar, leg ze apart op een bord en hou ze warm
- Doe de fijngesneden groenten en het geperste teentje knoflook in de pan
- Blus met de witte wijn en het water met de groentenbouillon en breng aan de kook
- Voeg dan de ketchup, de tomatenpuree en de room toe en roer alles door elkaar
- Laat eventjes inkoken
- Voeg de fijngesneden chili peper bij de saus, samen met de verse tuinkruiden
- Als laatste voeg opnieuw de scampi’s toe
SERVEERTIP
Serveer met vers ciabatta of pasta.