Salade van zoete aardappel met geitenkaas en honing
INGREDIËNTEN
400 g zoete aardappelen
1 rode ui
30 g pompoenpitten
125 g kerstomaten
1 stick honing
1 zakje gemengde sla
100 g geitenkaas
2 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
1 kl mosterd
peper en zout
gehakte verse groene kruiden: bieslook, basilicum
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Pel en snij de rode ui in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes en de rode ui. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
Halveer de kerstomaten. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout.
Snij de geitenkaas in plakjes. Verdeel de gemengde sla over de borden, schik er de geroosterde zoete aardappelplakjes, rode ui partjes en kerstomaten op, druppel er de dressing over. Schik er de plakjes geitenkaas op, strooi er de pompoenpitten over.
SERVEERTIP
Werk af met de verse groene kruiden en serveer.