Salade van sinaasappel, venkel, olijven en feta
Staycation - De Zomertafel
Venkel is een veelzijdige groente: gewokt of gerooster of rauw in salades, venkel heeft een unieke smaak. In ‘De Zomertafel’ op njam zag ik dit gerecht en wou dit ook eens uittesten. Het zag er heerlijk uit, en snel klaar.
Venkel, sinaasappel en dille zijn de basis van dit zomerse slaatje, afgewerkt met feta en zwarte olijven. Food sharing op warme dagen…
INGREDIËNTEN
4 sinaasappels
1 venkel
1 potje Griekse zwarte olijven (ontpit)
200 gr feta,
enkele takjes dille
2 stengels lente-ui
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
peper en zout
BEREIDING
Snijd de venkel in fijne reepjes.
Maak een marinade van olijfolie, azijn, dille, lente-ui, peper en zout.
Laat de venkel hierin een 30-tal minuutjes marineren .
Schil de sinaasappels en snijd ze in stukjes.
Meng met de sinaasappel onder de venkel en doe in een grote kom.
Werk af met de olijven en verkruimelde feta.
Kruid af naar eigen smaak met peper en zout
SERVEERTIP
Serveer met bulgursalade met feta en kerstomaatjes en gemarineerde lamskoteletjes.