Rozijnentoast met hazenpaté en perencompote
INGREDIËNTEN
- 4 sneetjes rozijnenbrood
- 4 plakken hazenpaté
- 1⁄2 rijpe peer
- kervelciderazijn
- olijfolie
- peper
BEREIDING
Perenmoes
- Schil de peer en snij het deel dat je nodig hebt in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Snij ze in kleine blokjes
- Druppel een beetje olijfolie en een scheutje ciderazijn over de stukjes peer. Voeg een voorzichtig beetje peper toe.
Wildtoastjes
- Steek rondjes uit de dikke sneetjes rozijnenbrood. Druppel er een beetje olijfolie over. Toast de rondjes mild krokant onder de ovengrill of in een broodrooster. Kijk uit, de toastjes kunnen snel verbranden.
- Beleg elk rondje krokant rozijnenbrood met een identiek rondje hazenpaté.
SERVEERTIP
Schep een lepeltje van de perenblokjes bovenop de (hazen)paté en werk de toastjes af met kervel.