Smeuïge risotto met met boschampignons

INGREDIËNTEN

Risotto boschampignons_A&D.jpg
  • Parmezaanse kaas
  • Bussel bladpeterselie
  • 300 gr. gemengde bospaddenstoelen
  • 200 gr. risottorijst
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotjes
  • 4 dl. kippenbouillon
  • Boter
  • Peper & zout

BEREIDING

  • Pel de sjalot en snipper deze fijn, samen met een teentje look.
  • Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof de versnipperde sjalot en look in een scheutje olijfolie.
  • Voeg er na een paar minuten de risottorijst bij en laat die heel kort meebakken.
  • Schenk vervolgens de bouillon bij de rijst. Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur (ca. 17 minuutjes). Roer niet in de rijst. Controleer wel of je een schepje bouillon extra moet toevoegen.
  • Maak de boschampignons schoon met een borsteltje en verwijder restjes aarde. Snij ook houtachtige stukjes steel af. Hele grote paddenstoelen kan je in stukken scheuren of snijden.
  • Spoel de bladpeterselie schoon en laat het groen uitlekken. Snipper de blaadjes fijn.
  • Verhit een ruime pan op een stevig vuur en bak de paddenstoelen kort en krachtig aan.
  • Voeg een flinke klont boter bij de warme rijst om de risotto af te werken.  Roer voorzichtig in de rijst zodra de boter gesmolten is.
  • Rasp de Parmezaanse kaas fijn.  Schep de gemalen kaas, de gebakken boschampignons en de snippers peterselie door de rijst. Nu krijg je een rijkelijke smeuïge risotto.
  • Kruid de risotto af met wat zout en peper van de molen.

SERVEERTIP

Serveer de risotto in een diep bord, afgewerkt met enkele schilfers Parmezaanse kaas.