Risotto met halloumi en citroen
INGREDIËNTEN
200 gr halloumi
100 g chorizo
30 g Parmezaanse kaas
1 teentje look
1 rode ui
1 rode puntpaprika
1 el gerookte paprikapoeder
1 el krukuma
6 deciliters groentebouillon
200 g risottorijst
citroen
verse bladpeterselie
1 scheutje olijfolie
een paar klontjes boter
peper & zout
BEREIDING
Snij de paprika in blokjes.
Pel de ui en snipper die zeer fijn. De helft ervan gebruik je voor de risotto.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof daarin de (helft) van de snippers ui.
Voeg na enkele minuten de rijst toe en laat de korrels kort mee bakken. Roer in de pot en schenk er vervolgens de groentebouillon bij. (Gebruik dubbel zoveel bouillon als rijst, dus: 1/3 rijst, 2/3 bouillon.)
Zet het vuur zachter en plaats het deksel op de pot. Laat de rijst rustig garen, zonder in de pot te roeren. Controleer regelmatig het resultaat.
Neem een andere pot en smelt er een klontje boter in, op een matig vuur.
Plet de look tot pulp. Stoof de rest van de stukjes ui en de lookpulp in de hete boter, samen met de blokjes rode puntaprika.
Snij het stukje chorizo in kleine blokjes. Voeg ze toe.
Wanneer de rijst gaar is voeg je er een klontje boter aan toe en de gestoofde paprika met chorizo.
Roer voorzichtig in de risotto, tot de boter gesmolten is.
Rasp de Parmezaanse kaas erbij, en roer de risotto nog een keer met de nodige voorzichtigheid.
Snij de halloumi in plakjes, en marineer met gerookte paprikapoeder en kurkuma. Verhit een grillpan (of een antikleefpan) en bak de halloumi mooi krokant.
Hak de peterselie fijn en halveer de citroen.
Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed.
Snij de rest van de citroen in partjes.
SERVEERTIP
Serveer de risotto met de blokjes halloumi, strooi er de peterselie en parmezan over en leg er een citroenpartje bij.