Puree délices met garnalen en Sint-Jakobsvruchten

INGREDIËNTEN

Feestelijke+puree+met+garnaaltjes+en+coquilles_A%26D.jpg
  • 6 Sint Jakobsvruchten

  • 1 dl room

  • 100 gr grijze garnalen + een beetje extra voor de afwerking

  • 3 el fijngesnipperde bieslook

  • 1 el vissaus

  • peper en zout

  • olijfolie

  • 1 kg aardappelen

  • een klontje boter toe

  • een snuifje nootmuskaat

  • 1 ei

BEREIDING

  • Bereid een de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet het water af en voeg een klont boter toe, een snuifje nootmuskaat, vissaus, room en een eitje. Roer goed tot een smeuïge massa.

  • Snij de Sint-Jacobsvruchten overlangs door.

  • Bak de Sint-Jakobsvruchten aan één kant 1 minuut op een hoog vuur in een pan met hete olie. Draai de Sint Jakobsvruchten om en zet het vuur uit.

  • Haal de Sint Jakobsvruchten uit de pan en roer het aanbaksel los met de room. Kruid de saus met peper en zout.

  • Roer net voor het serveren de bieslook en garnalen door de warme puree. Breng op smaak met peper en zout.

SERVEERTIP

Schep wat van de puree op een bord, en serveer met 3 stukjes Sint-Jakobsvrucht en wat saus. Werk af met een lepeltje garnaaltjes.