Pompoenpuree met geitenkaas

INGREDIËNTEN

  • Voor 2 personen: 4 dikke stukken geitenkaas
  • 800 gr pompoen
  • een handvol pompoenpitten
  • olijfolie
  • vloeibare honing
  • verse tijm
  • paprikapoeder

BEREIDING

  • Snij de pompoen in grote stukken. De pompoen hoeft niet te worden geschild.
  • Leg de stukken in een ovenschaal en overgiet met olijfolie.
  • Deze de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°
  • Neem een kleine ovenvaste schotel en leg hier de pompoenpitten en verse tijm in.
  • Tijdens de laatste 10 minuten plaats je de pompoenpitten bij in de oven.
  • Wanneer de pompoen gaar is, haal de ovenschaal uit de oven.
  • Om de geitenkaas zacht te laten worden kan je deze even in de oven plaatsen (5 minuutjes).
  • De pompoen afkruiden naar eigen smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Pureer met een stamper.
  • Leg eerst een plak geitenkaas op het bord. Lepel hierop de pompoenpuree.
    Voeg de  pompoenpitten toe. En leg bovenop het tweede stuk geitenkaas.
  • Werk af met honing en pompoenpitten. En geef een laatste draai van de pepermolen.

SERVEERTIP

Dit kan je zowel als hoofdgerecht en als voorgerecht serveren.