Pompoenpuree met geitenkaas
INGREDIËNTEN
- Voor 2 personen: 4 dikke stukken geitenkaas
- 800 gr pompoen
- een handvol pompoenpitten
- olijfolie
- vloeibare honing
- verse tijm
- paprikapoeder
BEREIDING
- Snij de pompoen in grote stukken. De pompoen hoeft niet te worden geschild.
- Leg de stukken in een ovenschaal en overgiet met olijfolie.
- Deze de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°
- Neem een kleine ovenvaste schotel en leg hier de pompoenpitten en verse tijm in.
- Tijdens de laatste 10 minuten plaats je de pompoenpitten bij in de oven.
- Wanneer de pompoen gaar is, haal de ovenschaal uit de oven.
- Om de geitenkaas zacht te laten worden kan je deze even in de oven plaatsen (5 minuutjes).
- De pompoen afkruiden naar eigen smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Pureer met een stamper.
- Leg eerst een plak geitenkaas op het bord. Lepel hierop de pompoenpuree.
Voeg de pompoenpitten toe. En leg bovenop het tweede stuk geitenkaas. - Werk af met honing en pompoenpitten. En geef een laatste draai van de pepermolen.
SERVEERTIP
Dit kan je zowel als hoofdgerecht en als voorgerecht serveren.