Peer met blauwe kaas en walnoten

INGREDIËNTEN

Hapje Amuses peer_A&D2.jpg
  • rucola
  • 1 rijpe peer
  • 1/4 citroen
  • 20 g zachte blauwe kaas, zoals gorgonzola
  • 4 walnoten
  • Voor de dressing:
    1 el walnotenolie, 1 tl citroensap, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing

BEREIDING

  • Leg een beetje rucola in een schaaltje of op een bordje. 
  • Schil de peer, halveer hem en haal het klokhuis er uit.
  • Snij de peer in kleine blokjes en besprenkel met citroen zodat deze niet verkleurt. 
  • Leg de peer op het bedje van rucola. Brokkel of snij de kaas in kleine stukjes en verdeel dit over de peer, doe hetzelfde met de walnoten.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje of potje en meng ze goed.

SERVEERTIP

Druppel de dressing over de peer en rucola en serveer als hapje.