Pastinaaksoep met kruidenkaas

INGREDIËNTEN

Pastinaaksoep met Boursin_A&D.JPG
  • 5 pastinaken 
  • 2 wortelen
  • 2 appels 
  • 2 uien 
  • ½ bleekselder 
  • 3 l kippenbouillon 
  • kruidenkaas Boursin
  • 2 dl room 
  • verse laurier 
  • verse tijm 
  • olijfolie
  • peper zout

BEREIDING

  • Schil de uien en snij ze grof. Stoof de uien aan in olijfolie.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in stukjes. Laat de appels meestoven met de ui.
  • Was de bleekselder en snij de stengels in grove stukjes.
  • Schil de pastinaken en wortelen met een dunschiller. Snij de groenten in grove stukken en voeg ze ook toe. Roer alles om.
  • Bind een bouquet garni samen met tijm en laurier en laat het meestoven.
  • Schenk de kippenbouillon in de soepketel en laat de soep 30 minuten zacht koken.
  • Verwijder het bouquet garni. Mix de gare soep fluweelzacht en voeg er de room aan toe en kruidenkaas.  

SERVEERTIP

Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout.