Pastaschotel met kip en mascarpone

INGREDIËNTEN

Kip mascarpone_A&D2.jpg
  • 600 gr kipfilets

  • 400 gr penne

  • 250gr kerstomaatjes

  • Blik tomatenblokjes

  • Gehakte basilicum

  • 100 ml (soja)room

  • 250 gr mascarpone

  • 100 gr geraspte kaas

  • 2 teentjes look

  • 1 uitje

BEREIDING

  • Kook de pasta al dente.

  • Snij de kip in blokjes en bak deze gaar, voeg een gesnipperd uitje en look toe.

  • Voeg de kerstomaatjes toe, samen met de gehakte basilicum.

  • Voeg het blik tomatenblokjes toe, en laat hierin de mascarpone smelten.

  • Voeg als laatste de room toe en kruid af met peper en zout.

  • Giet de pasta in een vergiet af en doe hem bij de kip en tomatensaus. Meng goed om en schik alles in een een ruime ovenschaal.

  • Werk af met de geraspte kaas

SERVEERTIP

Zet nog een 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.