Pastasalade met frisse vinaigrette

INGREDIËNTEN

  • pasta (penne, spirelli,...)
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • sojascheuten
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • doosje ananas
  • 1el honing
  • 2el mosterd
  • 1el citroen
  • 1el azijn
  • 6el olie
  • look
  • verse basilicum
  • pijpajuintjes

BEREIDING

  • Kook de spirelli pasta en laat volledig afkoelen.
  • Snij alle groentjes in fijne brunoise
  • Voeg in een kommetje apart de olijfolie, azijn, citroen en mosterd samen.
  • Na goed doorroeren de gepeste look en versneden basilicum toevoegen, en afwerken met honing.
  • De vinaigrette goed mengen.
  • Voeg de groentjes bij de afgekoelde pasta en werk af met een frisse vinaigrette en fijngesnipperde pijpajuintjes

SERVEERTIP

Heerlijk bij visfondue of BBQ